آیا تاکنون متوجه شدید که برخی تخم مرغ‌ها دارای زده‌ای به رنگ نارنجی تیره هستند و برخی دیگر زرده شان زرد کم رنگ است؟ شاید برخی تخم مرغ‌ها را هم دیده باشید که زرده آن‌ها تقریباً قرمز است و باید بدانید که دلیلی برای این موضوع وجود دارد.

تخم مرغ

به گزارش همشهری آنلاین، محققان همیشه بر این باور بوده‌اند که هرچه زرده تخم مرغ غنی‌تر باشد، ارزش غذایی آن نیز بیشتر است. اما مطالعات اخیر فاش کرده است که واقعیت بسیار پیچیده‌تر است. به طور کلی، مرغ‌های آزادی که از گیاهان، دانه‌های خوراکی و حشرات تغذیه می‌کنند و رژیم غذایی مناسبی دارند، تخم‌هایی می‌گذارند که رنگ زرده آن‌ها نارنجی روشن است. این تخم‌ها غنی از چربی‌های سالم و مواد مغذی هستند. مرغ‌هایی که در مرغداری‌ها و در حالت اسارت نگهداری می‌شوند و عمدتاً از غلات تغذیه می‌کنند، تخم مرغ‌هایی با زرده‌های زرد کمرنگ می‌گذارند که ارزش غذایی کمتری دارند.

در واقع چیزی که مرغ می‌خورد رنگ زرده تخمش را تعیین می‌کند. همه چیز در حضور کاروتنوئید رخ می‌دهد، رنگدانه‌ای ارگانیک با قابلیت حل شدن در چربی که عموماً توسط جلبک‌ها، گیاهان، قارچ‌ها و باکتری‌ها تولید می‌شود. این همان ترکیبی است که باعث می‌شود گوجه فرنگی، ذرت، هویج، کدو و بسیاری از دیگر میوه‌ها و سبزیجات رنگ خاصی داشته باشند. تخم مرغ‌هایی که کاروتنوئید بالایی دارند زرده‌شان رنگ روشنی دارد. به همین دلیل، مزرعه‌داران و پرورش دهندگان مرغ‌های تخمگذار می‌توانند رنگ زرده تخم مرغ‌ها را با دستکاری رژیم غذایی و سبک زندگی مرغ‌های تخمگذار تغییر دهند. از این رو می‌توان با اطمینان گفت که نمی‌توان با توجه به ظاهر و رنگ زرده تخم مرغ ارزش غذایی آن را درک کرد.

اما می‌توان گفت که ارزش غذایی تخم مرغ‌هایی که آزادانه می‌چرند و ترکیب غذایی متنوعی دارند بسیار بیشتر از مرغ‌هایی است که در مرغداری‌ها نگهداری می‌شوند، به همین دلیل است که تخم مرغ‌های محلی دارای زرده‌هایی پررنگ‌تر و جذاب‌تر هستند و خوشمزه‌تر به نظر می‌رسند. اما نشانه‌هایی دیگر برای تشخیص کیفیت تخم مرغ نیز وجود دارد. در صورتی که زرده قوام بهتری داشته و کمتر شل باشد یعنی اینکه مرغ رژیم غذایی کاملی داشته است.

کد خبر 695920
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 16
  • IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    37 4
    به خاطر این حقایق حیرت زدگی آور قیمت ها رفتند بالاااااااااااا
  • IR ۱۵:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    57 8
    در تابستانها که دما بالای ۴۰ میره بایستی تخم‌مرغ درجای خنک نگهداری شود. وگرنه زرده آن یا خونی میشه یا میپاشه. متاسفانه بعضی از توزیع کنندگان و فروشندگان محترم به امر توجه نمیکنند.
    • سعید IR ۰۰:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
      40 6
      ای باباچه توقعایی دارین تواین زمونه تاریخ موادغذایی روعوض میکنند شیرخشکی که به طفل تازه به دنیا اومده میدن روفاسدشده هاشوتوزیع میکننداونوقت شماتوقع تخم مرغ تازه دارین خخخخخخخه
  • IR ۲۳:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    19 12
    ما چهار تا مرغ محلی داریم که برامون تخم مرغ های اینجوری میذارن ولی چند ماهه به علت نبود غذا دیگه تخم نمیذارند.
  • محمود IR ۲۳:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    20 13
    تخم مرغ تا سه روز تازه است ولاغیر
  • وحید IR ۰۲:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    24 4
    وای عجب اطلاعات مهمی بود من که در شوک فرو رفتم ...گفتم چی میخواد بگه یک مشت حرفهای تکراری
  • IR ۰۳:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    24 3
    چشم بسته غیب گفت.خب معلومه هرجور تغذیه ای که مرغ داشته باشه روی کیفیت تخم مرغ موثره.بقیه موجودات هم همینطور.حتا درباره آدمیزاد.مادر هرچقدر تغذیه سالمتری داشته باشه اون سلامتی روی جنینش هم تاثیر داره.اما کو تغذیه سالم؟دیگه نه حیوانات و نه انسانها هیچکدوم تغذیه ی سالم ندارن که البته بیربط بگرونیها نیست.
  • IR ۱۱:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    15 1
    ازهمه اینهاجالبتر قیمت تخم مرغ هست که داره میرسه سطح پرواز جیمزوب
  • IR ۱۲:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    28 2
    چیز عجیبی نیست تغذیه خوب ومناسب درهمه اموراثرگذاراست مثلافرزندان مسؤلین که تغذیه خوب دارن میرن آمربکا وکانادا. اونها هم که محروم بودن میشن کارگر وکولبر
  • ایرانی IR ۱۶:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    14 1
    اطلاعات داده شده خیلی کلی تاحدی ناقص بود.راجع به مشتری پسندی رنگ زرده وتنوع رنگدانه‌های مصنوعی وارتباط رنگ زرده وکاروتینوییدها باارزش غذایی ...میتونستید توضیح مختصری بدین.
    • IR ۰۲:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۷
      5 1
      احسنت دقیقا همین طوراست
  • IR ۱۶:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    5 2
    کاش ازیک دامپزشک پرورش دهنده مرغ هم مشورت میگرفتید ، درمرغداری ها ویتامین Aوبتا کاروتینویید به اب اضافه کرده به مرغ ها میدهندزرده به رنگ نارنجی درمیاد اونم باهرنوع تغذیه . یعنی زبادبه رنگ زرده دلخوش نباشید
  • ایرانی IR ۲۰:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    5 1
    قیمت ها سر سام آور شده ولی شما مردم را هر روز سر گرم چیزهایی میکنید که مردم را از حقیقت دور کنید
  • نینا IR ۲۰:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    3 2
    ممنونم بابت اطلاعات راجب زرده تخم مرغ ولی باید بگم با اینهمه توضیحات راجب خانم مرغه قبول نیست شما دیدی خیلی وقته کیفیت بالا در هر غذایی واسه همه مردم یه رویا شده و جود نداره همه کیفیت خوراکی ها دستکاری شده چشم بسته غیب میگی دانشمند
  • IR ۲۲:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    1 3
    اگه خانمی باردار باشه سیب کاهو شیر و ماهی بخوره فرزندش وقتی بدنیا بیاد زیبایش از همه بیشتره و استخوان بندی محکمی خواهد داشت
  • IR ۱۰:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۷
    2 1
    خیلییییی جالب بود . وااااای شاخ درآوردیم از این همه اطلاعات . حیرت آور شدیم .
  • یوسف IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۷
    4 1
    من همه اینا رو میدونستم قبلا، تازه علم به این نکته رسیده در حالیکه من از وقتی که بچه بودم تفاوت زرده تخم مرغ های مرغداری با مرغهای خودمون رو می‌دیدم و سفتی زرده و نارنجی بودن تخم مرغ ها رو هم می‌فهمیدم که این از کیفیت خوب تخم مرغ های محلی است و همیشه هم سعی میکنم تخم مرغ محلی بخورم چون عاشقشم
    • IR ۱۴:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۷
      3 0
      احسنت
  • سینا IR ۱۶:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۷
    5 0
    من بچه شمالم، پشت خونه مون ۴۷تا مرغ و خروس ، ۷تا غاز ، و ۱۳تا اردک نگهداری میکنم. خیلی خیلی حیرت زده شدم از خبر جنجالی شما !!!